Overslaan en naar de inhoud gaan

Twan Huys keert terug met College Tour

Geplaatst opmaandag 16 november 2020 - 19:55

Twan Huys keert met zijn succesprogramma College Tour terug bij KRO-NCRV.

In College Tour sprak Huys samen met studenten met inspirerende mensen uit alle delen van de wereld. In mei 2021 moeten er nieuwe afleveringen komen.

RTL Late Night
Huys presenteerde het programma elf jaar lang, maar moest er in 2018 afscheid van nemen toen hij overstapte naar RTL. Hij presenteerde daar RTL Late Night met Twan Huys. Dat programma stopte echter vanwege tegenvallende kijkcijfers. Matthijs van Nieuwkerk deed in 2019 één reeks College Tour; daarna was het programma niet meer te zien.

Lees ook: Twan Huys openhartig: 'RTL en ik pasten niet bij elkaar'

Waarde van Aarde
Het was al bekend dat Huys vanaf maart het nieuwe onderzoeksprogramma Waarde van de Aarde gaat maken, waarin hij "de onzichtbare strijd om de beperkte bodemschatten" in beeld gaat brengen. "Op grote schaal worden natuurgebieden vervuild, mensen en soms zelfs kinderen gereduceerd tot slaven voor de productie van grondstoffen zoals kobalt in Congo", aldus de presentator. "In de serie volgen we ook de geldstromen die vaak via de Zuidas in Amsterdam lopen."

De journalist blijft naast zijn werk voor KRO-NCRV ook het programma Buitenhof presenteren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten