Overslaan en naar de inhoud gaan

Twan Huys geeft voor het eerst reactie op kritiekstorm

Geplaatst opwoensdag 14 november 2018 - 23:05

Twan Huys reageert woensdagavond voor het eerst op de storm van kritiek die hij over zich heen heeft gehad sinds zijn start als presentator bij RTL Late Night.

Dat doet hij in het programma Van der Vorst ziet sterren.

'Het raakt je'
De talkshowhost geeft een relaxte indruk, maar laat weten dat alle kritiek wel binnenkomt. "Natuurlijk raakt je dat. Ik kan wel heel stoer zeggen dat het niet zo is, maar dat is niet zo", vertelt de presentator uit Sevenum. Tegelijkertijd zegt hij dat hij er goed mee omgaat. "Enige manier voor mij is doorgaan. Niet opgeven en niet alles persoonlijk nemen wat er geschreven wordt."

Wennen
Ook moet hij wennen aan de hoeveelheid publiciteit die er bij het programma komt kijken. "Ik ben dat niet gewend om zoveel in de belangstelling te staan. Ik lees elke ochtend de krant en met koppen als 'Twan Huys op laatste plek kijkcijfertop 25' wil je niet wakker worden." De ergste kritiek vond hij zelf dat hij onbetrouwbaar werd genoemd na de zwartenpietendiscussie bij hem aan tafel. "Dat is het allerergste wat je als journalist kan horen."

Onzeker
Ondanks de vele negativiteit die hij over zich heen gestort krijgt van verschillende media, maakt het hem niet onzeker. "Ik ben al lang journalist en maak al een hele tijd televisieprogramma's, dus ik weet wat ik kan", aldus Huys. De presentator ligt naar eigen zeggen niet huilend onder zijn dekbed. "Als ik op kijkonderzoek.nl de lage kijkcijfers zie, dan weet ik dat ik er die avond keihard tegenaan moet. Sleutelen en schaven totdat het goed is."

Leren
Huys grapt dat hij zoveel overuren op de redactie bij RTL Late Night draait dat het bijna zijn eerste thuis is. Hij heeft nog genoeg te leren bij de talkshow. "Het is een hele nieuwe discipline voor mij. Onvergelijkbaar met Nieuwsuur. De gasten moeten goed zijn. Er moeten opvallende zaken besproken worden. Het is zo'n ontzettend spannende klus."

Limburgse heuvels
In Zuid-Limburg vindt hij de kracht om door te gaan. "Je kan hier toch niet somber worden", vertelt hij terwijl hij over de Limburgse heuvels uitkijkt. "Het leven is te mooi om somber te worden." De zachte 'g' dringt meteen weer door als hij samen met Van der Vorst door het Limburgse landschap loopt, maar toch zal hij niet permanent terug willen naar het zuiden. "Ik vind de stad te leuk, maar ik kom graag af en toe terug naar Limburg om bij te komen."

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen