Overslaan en naar de inhoud gaan

Twan Beurskens: vier partijen nodig voor nieuwe coalitie

Geplaatst opdinsdag 28 oktober 2014 - 20:58

VVD-lijsttrekker en gedeputeerde Twan Beurskens verwacht dat er vier partijen nodig zijn om een nieuwe provinciale coalitie te vormen.

Die komt er na de provinciale verkiezingen maart volgend jaar.

Doorgaan
Beurskens zou het liefste doorgaan met de huidige coalitie van CDA, VVD en PvdA. Hij noemt dat goed voor de bestuurlijke continuïteit. 'Er is veel bereikt de afgelopen jaren. Bovendien hebben alle drie partijen een goed nationaal en internationaal netwerk,' aldus Beurskens.

Realisme
Maar de VVD-lijsttrekker zegt ook realistisch te willen zijn. Op basis van de peilingen verwacht hij niet dat de bestaande coalitie een meerderheid haalt.
Beurskens vindt daarom dat niet moeilijk moet worden gedaan over een vierde, nieuwe coalitiepartner; zeker omdat de oppositiepartijen zich altijd constructief opstellen en de hoofdlijnen van het beleid hebben gesteund, meent de VVD-voorman.

Geen voorkeur
Hij zegt geen voorkeur te hebben voor een partij. Volgens hem hangt dat voor een groot deel af van de verkiezingsuitslag. Eerder pleitte CDA-lijsttrekker en gedeputeerde Ger Koopmans voor het doorgaan met de huidige coalitie.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zeven gedeputeerden voor Limburg, twee van de SP
Twaalf partijen azen op Statenzetels
Opnieuw lading vers bloed in Provinciale Staten
VVD verliest in Limburg meer dan het landelijk gemiddelde
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen