Overslaan en naar de inhoud gaan

Twan (16) laat blinden en slechtzienden gronddarten

Geplaatst opzaterdag 3 november 2018 - 17:33

De zestienjarige Twan Driessen pleit voor een Gronddart-kampioenschap. Twan is vanaf zijn geboorte blind en darts is zijn grote passie.

Omdat hij zelfstandig wil darten heeft hij het idee opgevat om het dartbord niet op te hangen, maar tussen zijn benen te plaatsen. In Blerick gaf de jonge darter een masterclass aan blinden en slechtzienden. Zijn idee viel direct in de smaak.

WK
Volgens Twan is nog niemand op het idee gekomen en droomt hij ervan om naast de bekende darters mee te gooien; als het aan hem ligt op een waar WK Gronddarten.

Bril
In Blerick konden de mensen die wél goed kunnen zien samen met slechtzienden en blinden darten. Ook was het er mogelijk om een bril op te zetten waarmee ervaren kon worden hoe het is om blind te zijn.

Inspiratie
Het evenement is opgezet door Janine Peeters, ter nagedachtenis aan haar vader. Die kreeg als 49-jarige een oogziekte en kon daardoor nog maar 7 procent zien. Toch bleef hij actief sporten, waaronder darten. Zijn positiviteit is voor dochter Janine na zijn dood de inspiratie geweest om zich voor mensen met een oogziekte in te blijven zetten.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen