Overslaan en naar de inhoud gaan

Twaalfjarige karter Kris Haanen vol vertrouwen naar WK

Geplaatst opvrijdag 26 oktober 2018 - 17:20

De net twaalf jaar oude karter Kris Haanen uit Horst vertrekt vol vertrouwen naar het WK in Brazilië.

"Ik denk dat een podiumplek er wel in zit", zegt de Limburger die nu al in de Nederlandse top-drie zit.

Serieus
Zijn carrière is serious business. Zo serieus zelfs dat zijn vader Paul Haanen, ook een beetje zijn manager, besloot om een team om hem heen te formeren. "Eerst deden we het allemaal met zijn twee, Kris en ik", zegt vader Haanen. "Maar dit jaar rijdt hij zo veel en zo goed dat we wel op zoek moesten naar wat hulp links en rechts."

Mental coach
Zo heeft Kris tegenwoordig een eigen monteur en een coach die hem fysiek én mentaal ondersteunt. "Want mócht hij over een paar jaar de overstap maken naar de Formule 1- zoals ooit Max Verstappen deed - dan moet hij er wel klaar voor zijn", aldus vader Haanen.

Lees ook: Elfjarige karter Kris Haanen naar WK in Brazilië

Pienter mannetje
Debby Hanssen begeleidt Kris op het mentale vlak. "Het is een pienter mannetje", zegt Hanssen. "Bij twaalfjarigen is vooral de focus erg belangrijk dus doe ik veel concentratie-oefeningen met hem. Vlak voor de wedstrijd zonderen we ons helemaal af zodat hij zonder al te veel prikkels de baan op kan."

Ervaren monteur
Ook het leven van Jordi van Moorsel, de persoonlijke monteur van Kris, staat in het teken van Kris' carriere. "Ik heb zelf jaren gekart", zegt van Moorsel. "Maar toen ik écht goed begon te worden, liepen de kosten ook in de tonnen. Dat kon ik niet betalen en dus moest ik stoppen. Op deze manier kan ik mijn ervaringen delen met Kris en blijf ik toch bij de sport betrokken."

Winnen
Kris droomt van de dag dat hij in een Formule 1 wagen kan rijden, net als Max Verstappen. "Het lijkt me heel vet om zo beroemd te zijn en altijd op televisie te komen als je aan de start staat van een Grand Prix. Alhoewel ik wel vind dat Max nog te veel penalties krijgt. Ik wil gewoon winnen."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen