Overslaan en naar de inhoud gaan

Twaalf vrijwilligers niet langer welkom bij dierenambulance

Geplaatst opvrijdag 31 juli 2020 - 21:09

Bijna een derde van de vrijwilligers van de Dierenambulance Limburg Zuid is de deur gewezen. 12 van de 38 vrijwilligers zijn niet langer welkom.

Dat bevestigt de voorzitter van de dierenambulance, Ronald Wouters.

Aangetekende brief
In een aangetekende brief, die in bezit is van L1, is te lezen dat de vrijwilligers om wie het gaat tot vrijdag 31 juli 13:00 uur de tijd hadden om de spullen die zij van de dierenambulance hebben in te leveren. Ook krijgen ze geen toegang meer tot het kantoor aan de François de Veijestraat in Maastricht.

Reden
Uit een brief van Wouters van 23 juli, ook in handen van L1, wordt de reden van het gedwongen afscheid duidelijk. Het gaat om vrijwilligers die 'gemeend hebben zich middels petities, manifestaties of protesten en dergelijke op ongepaste wijze te moeten uiten'.

Deurwaarder
Eerder in juli protesteerden de vrijwilligers, omdat zij het niet eens zijn met het bestuursbesluit om directeur Marian van Keulen te ontslaan. Het bestuur stuurt haar met pensioen en wil haar ook niet meer als vrijwilliger bij de Dierenambulance Limburg Zuid zien. Van Keulen heeft vrijdag haar sleutels ingeleverd. "Onder toeziend oog van de deurwaarder", laat zij weten.

Lees ook: Boze vrijwilligers Dierenambulance in protest

Advocaat
"We mogen dus geen gebruik maken van ons democratisch recht om te demonstreren", zegt vrijwilliger Roy Paulissen over de brieven van de bestuursleden. "Omdat we gedemonstreerd hebben, zijn we niet meer welkom." Paulissen laat weten dat de weggestuurde vrijwilligers inmiddels een advocaat in de arm hebben genomen om het gedwongen vertrek aan te vechten.

Administratie
Bron van het conflict tussen de bestuursleden, Van Keulen en de vrijwilligers is behalve het niet-vrijwillige vertrek van Van Keulen ook het besluit van het bestuur om een accountantskantoor in te schakelen om de administratie van de dierenambulance in te duiken. Wouters vermoedt namelijk dat de administratie niet op orde is. En hij wil die spic en span hebben om de opvolger van Van Keulen met een schone lei te laten beginnen. De naam van de opvolger wil Wouters nog niet noemen.

Lees ook: Bom onder Dierenambulance na vertrek directeur

Gat
De vertrokken vrijwilligers zorgen volgens Van Keulen, intussen dus geen directeur meer van de Dierenambulance, ervoor dat er een gat in de bezetting van de ambulance ontstaat. "Ik vraag me af hoe ze dat gaan doen", zegt ze erover.

Nieuwe vrijwilligers
Volgens Wouters ontstaat er echter geen gat. "Er hebben zich al nieuwe vrijwilligers aangemeld", zegt de voorzitter. "Daar zitten ook vrijwilligers bij die vertrokken waren onder het bewind van Van Keulen en die nu terugkeren."

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen