Overslaan en naar de inhoud gaan

Twaalf uur de club uit: hoe bevalt vroeg pieken?

Geplaatst opzondag 26 september 2021 - 13:23

De nachtclubs en discotheken konden zaterdag na maandenlang wachten weer open. Feestvieren kon tot middernacht, daarna moest iedereen naar huis. De meningen over deze regel zijn verdeeld, ook bij feestvierders die zaterdagavond naar club Complex in Maastricht gingen.

Daar was een uitverkocht 'einde 1,5 meterregelfeestje' voor 1.300 man. De sfeer was goed, daarover waren de bezoekers eensgezind. "Het was een mooi feestje, iedereen was met elkaar. Het voelde als een geheel", vertelt een bezoeker.

Maar over de tijdsregel zijn de meningen verdeeld:

"We vinden het niet leuk, maar zijn wel op tijd thuis", zegt iemand glimlachend. Een ander vind de regel prima. "Sluiten om 5:00 uur of 0:00 uur, het is voor mij geen probleem. We hebben een gezellige avond gehad en als het beter is om om middernacht af te sluiten, dan doen we dat." Een andere bezoeker, die vaker als promotor op feestjes komt, vreest dat het vroege sluitingstijdstip voor problemen kan zorgen. "Ik denk dat heel veel studenten zich in de stad gaan ophouden, waardoor de politie daar moet ingrijpen."

Geen incidenten
Mede-eigenaar Hans Paul Nieskens van club Complex kijkt tevreden terug op het feest. "Het was een vreemde gewaarwording om zo vroeg open te gaan, normaal gaan we pas om 23:00 uur open. Gelukkig waren de mensen al redelijk vroeg binnen, dat hadden we niet verwacht. Daarnaast zijn er geen incidenten geweest toen iedereen na twaalf uur naar huis moest", aldus Nieskens.

Coronatoegangsbewijs
Naast een toegangsticket moesten de aanwezigen een coronatoegangsbewijs laten zien. De aanwezigen ondervonden geen probleem met de storingen zaterdagavond in de coronacheck-app. "Met het coronatoegangsbewijs ging het goed en ook de uitloop van mensen rond middernacht verliep soepel." De coronacheck-app raakte zaterdag overbelast door Ddos-aanvallen. Landelijk konden gebruikers een tijd geen QR-code aanmaken in de app hierdoor.

Lees ook: Storing coronacheck: weinig problemen in Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen