Overslaan en naar de inhoud gaan

Twaalf opgezette paarden uit Venlo voor museum China

Geplaatst opdinsdag 28 april 2015 - 16:38

Preparateursbedrijf Bouten & Zoon uit Venlo heeft twaalf volwassen paarden opgezet voor het Chinese paardenmuseum Hailan Equestrian Club.

Het is volgens eigenaar Maurice Bouten de grootste opdracht ooit voor het bedrijf.

Utrechtse dierenarts
De opdracht kwam vorig jaar zomer binnen. Nadat eigenaar Zhou Jianping van Hailan het plan had opgevat om twaalf opgezette paarden in zijn museum te stallen, verwees een Utrechtste dierenarts in Chinese dienst zijn baas naar het Venlose preparateursbedrijf.

Slacht
Jianping leverde zelf de paarden aan: vier friezen en acht andalusiërs. Die waren voor de slacht aangewezen en stonden in de Achterhoek.

Bouten heeft wel even moeten nadenken voordat hij de opdracht aannam. Want twaalf paarden opzetten, dat is een klus van jewelste. In elk paard zit honderdvijftig uur werk.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

‘China’ levert Limburg nog weinig op
Venloos bedrijf verzorgt treinvrachten naar China
iStock-956455416
Chinese promotor moet logistiek in Venlo op kaart zetten
Goederentrein vrachttrein container maersk zijderoute
Zijderoute tussen Venlo en China volgend jaar van start
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen