Overslaan en naar de inhoud gaan

Twaalf mensen langer vast na grote drugsactie

Geplaatst opwoensdag 6 april 2016 - 16:28

In totaal twaalf mensen die maandag zijn opgepakt tijdens een grote drugsactie in Limburg en Brabant blijven voorlopig vastzitten.

De rechter-commissaris verlengde het voorarrest van 11 verdachten met twee weken, één persoon mag nog acht dagen worden vastgehouden.

Trefpunt
Dat meldt het Openbaar Ministerie woensdagmiddag. De operatie was onderdeel van 'Operatie Trefpunt,' gericht tegen de georganiseerde drugshandel.

Ruim honderd doorzoekingen
In totaal werden er tientallen mensen aangehouden bij de invallen door politie, openbaar ministerie en FIOD. In Limburg gebeurde dat op twaalf plekken, waar evenveel mensen werden opgepakt. Het zwaartepunt van de actie lag in Brabant, waar 124 plekken werden doorzocht. In totaal werden 55 mensen aangehouden, van 32 wil het OM dat ze langer worden vastgehouden. De overige 20 verdachten worden later voorgeleid.

Lees ook: Grote drugsactie: twaalf mensen opgepakt in Limburg

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburgse verdachten vrij in grote drugszaak
Grote politieactie: inval en arrestaties in Tegelen
Drugs Velden Zwart Water Venlo (12 nov 2020)
Voor miljoenen euro's aan harddrugs in bosgebied
Vangst grote politieactie: 14 arrestaties bij 29 invallen
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen