Overslaan en naar de inhoud gaan

Twaalf jonge eendjes gered na avontuur in wildwaterbaan

Geplaatst opwoensdag 18 april 2018 - 13:36

Twaalf jonge eendjes zijn woensdagochtend gered uit een water waar zij niet thuishoorden. Zij waren namelijk op avontuur in de wildwaterbaan Djengu River in attractiepark Toverland.

Oplettende medewerkers van het pretpark zagen volgens website Looopings de nietsvermoedende kleine eendjes in het water. Net voordat de attractie werd opgestart, wisten zij de eendjes te redden. "We twijfelden geen moment en hebben ze er één voor één uit gehaald", vertelt een medewerkster aan de website.

Heftige stroming
Als zij de eendjes niet uit de wildwaterbaan hadden gehaald, hadden zij de dag niet overleefd. De attractie heeft namelijk een heftige stroming in het water die geproduceerd wordt door zware pompen.

Konijn
Afgelopen week moest een medewerker van Toverland ook al in de bres springen voor een konijn dat in dezelfde wildwaterbaan terecht was gekomen. "Heel bijzonder dat dit zo kort erna gebeurt. Zulke dingen komen eigenlijk amper voor", aldus een medewerkster.

Lees ook: Heldendaad: Medewerker Toverland redt konijn uit attractie

De eendjes bleven ongedeerd en zijn, nadat zij van de schrik waren bekomen, herenigd met hun moeder.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen