Overslaan en naar de inhoud gaan

Twaalf jaar cel voor Maastrichtse 'flatmoord'

Geplaatst opdinsdag 4 december 2018 - 13:46

De rechter heeft Moussa O. (23) veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 12 jaar. Het is volgens de Maastrichtse rechtbank bewezen dat hij Jack Koker (55) heeft omgebracht.

De geboren Griek heeft al eerder in het proces toegegeven dat hij Koker in mei 2017 heeft doodgestoken, maar schermde met zelfverdediging. Daar gaat de rechter niet in mee.

Lees ook: Moussa en de flatmoord: zelfverdediging of bewuste daad?

Mislukte deal
De dood van Koker lijkt ingegeven door een mislukte drugsdeal. Moussa en zijn vriendin waren in de flat van de Maastrichtenaar, gelegen aan het Koningsplein, om cocaïne te kopen. Ze hadden echter geen geld om voor de coke te betalen. Volgens justitie stak Moussa zijn dealer daarom dood, terwijl de hoofdpersoon claimt dat er een vechtpartij ontstond na de deal en hij Koker stak om te kunnen vluchten.

Geen noodweer
Volgens de rechtbank was er ondanks een conflict tussen de dader en het slachtoffer geen sprake van noodweer. O. had nog op ieder moment weg kunnen lopen, zo luidde het oordeel. Daarmee is doodslag bewezen.

Het OM eiste twee weken geleden nog 16 jaar cel.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen