Overslaan en naar de inhoud gaan

Twaalf jaar cel voor Maastrichtse 'flatmoord'

Geplaatst opdinsdag 4 december 2018 - 13:46

De rechter heeft Moussa O. (23) veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 12 jaar. Het is volgens de Maastrichtse rechtbank bewezen dat hij Jack Koker (55) heeft omgebracht.

De geboren Griek heeft al eerder in het proces toegegeven dat hij Koker in mei 2017 heeft doodgestoken, maar schermde met zelfverdediging. Daar gaat de rechter niet in mee.

Lees ook: Moussa en de flatmoord: zelfverdediging of bewuste daad?

Mislukte deal
De dood van Koker lijkt ingegeven door een mislukte drugsdeal. Moussa en zijn vriendin waren in de flat van de Maastrichtenaar, gelegen aan het Koningsplein, om cocaïne te kopen. Ze hadden echter geen geld om voor de coke te betalen. Volgens justitie stak Moussa zijn dealer daarom dood, terwijl de hoofdpersoon claimt dat er een vechtpartij ontstond na de deal en hij Koker stak om te kunnen vluchten.

Geen noodweer
Volgens de rechtbank was er ondanks een conflict tussen de dader en het slachtoffer geen sprake van noodweer. O. had nog op ieder moment weg kunnen lopen, zo luidde het oordeel. Daarmee is doodslag bewezen.

Het OM eiste twee weken geleden nog 16 jaar cel.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen