Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Twaalf jaar cel voor Maastrichtse 'flatmoord'

Geplaatst opdinsdag 4 december 2018 - 13:46

De rechter heeft Moussa O. (23) veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 12 jaar. Het is volgens de Maastrichtse rechtbank bewezen dat hij Jack Koker (55) heeft omgebracht.

De geboren Griek heeft al eerder in het proces toegegeven dat hij Koker in mei 2017 heeft doodgestoken, maar schermde met zelfverdediging. Daar gaat de rechter niet in mee.

Lees ook: Moussa en de flatmoord: zelfverdediging of bewuste daad?

Mislukte deal
De dood van Koker lijkt ingegeven door een mislukte drugsdeal. Moussa en zijn vriendin waren in de flat van de Maastrichtenaar, gelegen aan het Koningsplein, om cocaïne te kopen. Ze hadden echter geen geld om voor de coke te betalen. Volgens justitie stak Moussa zijn dealer daarom dood, terwijl de hoofdpersoon claimt dat er een vechtpartij ontstond na de deal en hij Koker stak om te kunnen vluchten.

Geen noodweer
Volgens de rechtbank was er ondanks een conflict tussen de dader en het slachtoffer geen sprake van noodweer. O. had nog op ieder moment weg kunnen lopen, zo luidde het oordeel. Daarmee is doodslag bewezen.

Het OM eiste twee weken geleden nog 16 jaar cel.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Recordopbrengst L1 Samen voor de Voedselbank!

Limburg, wat een warmte! Bedankt allemaal! 346.971 producten voor L1 Samen voor de Voedselbank!

En je kunt nog steeds online een voedselpakket doneren. Dat kan t/m 31 december.

Doneer hier online
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

Iedere woensdag, zaterdag en zondag op L1 TV.

Bekijk hier de afleveringen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen