Overslaan en naar de inhoud gaan

Twaalf jaar cel geëist in Weerter moordzaak

Geplaatst opdonderdag 13 oktober 2016 - 20:17

Tegen de 32-jarige Kevin R. uit Wessem is donderdag opnieuw een celstraf van twaalf jaar geëist voor de moord op Saeed Ali uit Weert.

R. schoot de Weertenaar in november 2012 met drie kogels neer en zou daarna geprobeerd hebben met een aardappelmesje diens keel door te snijden.

Hoger beroep
R. werd begin vorig jaar door de Roermondse rechtbank veroordeeld tot vijftien jaar cel, maar ging in hoger beroep. De celstraf was hoger dan de eis van twaalf jaar die justitie had neergelegd. Volgens de Roermondse rechtbank was er echter duidelijk sprake van voorbedachte rade en had R. de moord samen met een andere man beraamd. Die ander is echter nooit voor de rechter verschenen wegens gebrek aan bewijs.

Voorbedachte rade
Donderdag stelde de Advocaat Generaal in hoger beroep dat een celstraf van vijftien jaar eigenlijk prima is voor R. Toch beperkte hij zijn eis tot een celstraf van twaalf jaar, omdat zijn collega’s van het OM in Roermond dezelfde eis hadden neergelegd. Advocaat Frank Dronkers van R. Vindt dat er geen sprake is van voorbedachte rade, en vindt een celstraf van acht jaar voldoende.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Tralies gevangenis cel
14 jaar celstraf voor brute moord op Saeed Ali uit Weert
Eis: 12 jaar celstraf voor moord op man uit Weert
15 jaar celstraf voor moord op Saeed Ali uit Weert
Veroordeelde in moordzaak Weert gaat in beroep
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen