Overslaan en naar de inhoud gaan

Twaalf aanhoudingen bij internationale politiecontrole

Geplaatst opdonderdag 2 augustus 2018 - 13:30

De Nederlandse, Belgische en Duitse agenten die woensdag een grootschalige controle deden bij de grensovergangen in de Euregio, hebben daarbij in totaal twaalf mensen aangehouden.

Daarnaast werden er nog de nodige goederen in beslag genomen door de agenten, die naast snelwegen ook controleerden bij secundaire wegen, sluiproutes en zelfs zandpaden bij de landsgrenzen tussen grofweg Heerlen en het Belgische Eupen.

20.000 euro
Het totaalbedrag aan openstaande boetes dat nog geïncasseerd werd komt neer op zo'n 20.000 euro. Meer dan honderd voertuigen en duizend personen werden door de politie doorgelicht. Agenten kregen daarbij onder meer hulp van speurhonden en helikopters.

Geen geldig rijbewijs
Eerder op de dag werd al bekend dat specifiek bij de grensovergang van de A76 bij Bocholtz iemand was opgepakt die nog 40 dagen cel tegoed had. Ook werd daar iemand van de weg geplukt die al jaren zonder geldig rijbewijs onderweg was.

Lees ook: Boetes, arrestaties en groot mes bij controle-actie

Wapens
Naast een gestolen auto werden ook twee gestolen racefietsen bij de controle in beslag genomen. De politie stuitte bovendien op verschillende wapens: zo werden er een groot mes, pepperspray en een taser gevonden in verschillende voertuigen.
Ook nam men bij meerdere personen verdovende middelen in beslag

Winkeldieven
En passant wisten controlerende agenten ook nog twee winkeldieven in de kraag te vatten. Ook werd een automobilist op de vingers getikt, omdat diens baby niet in een kinderzitje was gezet.

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen