Overslaan en naar de inhoud gaan

TVK-winnaar Fiorenza deelt VR-brillen uit aan zieke kinderen

Geplaatst opdonderdag 9 februari 2017 - 17:40

Met een grote glimlach deelt Fiorenza Ruijters virtual reality-brillen uit aan doodzieke kinderen in het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen.

De winnares van het Tiener Vastelaovend Konkoer is zelf te bewonderen in een 360-graden video van de finale. "Ik vind het echt heel mooi. Dat de kinderen even niet aan hun ziekte hoeven te denken. Dat ze plezier kunnen maken met zo'n bril. Het is een geweldige uitvinding."

Positief effect
Volgens kinderarts Jamiu Busari van het Zuyderland ziekenhuis heeft het een positief effect op het herstel van de zieke kinderen. "Zo lang ze maar geen polonaise gaan lopen door de gangen," lacht hij. Maar volgens hem is het goed als kinderen worden afgeleid en ze even vergeten waar ze zijn.

Kinderafdelingen
In totaal zullen er tussen de 250 en 300 VR-brillen worden verdeeld op de kinderafdelingen van het Laurentiusziekenhuis, Zuyderland in Sittard en Geleen, MUMC+, VieCuri en Elkerliek-ziekenhuis in Helmond, zodat deze zieke kinderen virtueel aanwezig kunnen zijn bij evenementen. Zo wordt de kinderoptocht in Sittard volgende week zondag live uitgezonden. Iedereen met een VR-bril kan meekijken.

Lees ook: Toch carnaval voor zieke kinderen dankzij VR-bril

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Valkenburgse wint Tiener Vastelaovend Kónkoer
Livestream uitverkocht Tiener Vastelaovend Kónkoer
Belgisch-Limburgse tieners mogen nu ook meedoen aan TVK
Venrays Verrekes Moj herhaalt kunstje bij TVK
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen