Overslaan en naar de inhoud gaan

TVK-winnaar Fiorenza deelt VR-brillen uit aan zieke kinderen

Geplaatst opdonderdag 9 februari 2017 - 17:40

Met een grote glimlach deelt Fiorenza Ruijters virtual reality-brillen uit aan doodzieke kinderen in het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen.

De winnares van het Tiener Vastelaovend Konkoer is zelf te bewonderen in een 360-graden video van de finale. "Ik vind het echt heel mooi. Dat de kinderen even niet aan hun ziekte hoeven te denken. Dat ze plezier kunnen maken met zo'n bril. Het is een geweldige uitvinding."

Positief effect
Volgens kinderarts Jamiu Busari van het Zuyderland ziekenhuis heeft het een positief effect op het herstel van de zieke kinderen. "Zo lang ze maar geen polonaise gaan lopen door de gangen," lacht hij. Maar volgens hem is het goed als kinderen worden afgeleid en ze even vergeten waar ze zijn.

Kinderafdelingen
In totaal zullen er tussen de 250 en 300 VR-brillen worden verdeeld op de kinderafdelingen van het Laurentiusziekenhuis, Zuyderland in Sittard en Geleen, MUMC+, VieCuri en Elkerliek-ziekenhuis in Helmond, zodat deze zieke kinderen virtueel aanwezig kunnen zijn bij evenementen. Zo wordt de kinderoptocht in Sittard volgende week zondag live uitgezonden. Iedereen met een VR-bril kan meekijken.

Lees ook: Toch carnaval voor zieke kinderen dankzij VR-bril

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Valkenburgse wint Tiener Vastelaovend Kónkoer
Livestream uitverkocht Tiener Vastelaovend Kónkoer
Belgisch-Limburgse tieners mogen nu ook meedoen aan TVK
Venrays kwartet Verrekes Moj wint TVK 2019 (10 feb 2019)
Geen Tiener Vastelaovend Konkoer volgend jaar
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen