Overslaan en naar de inhoud gaan

Tv-uitzending over bombrieven leidt tot tientallen tips

Geplaatst opwoensdag 19 februari 2020 - 6:00

De politie heeft dinsdagavond "enkele tientallen tips" ontvangen over de bombrieven die de afgelopen weken naar verschillende bedrijven in het land zijn gestuurd.

Dat gebeurde tijdens en na een uitzending van het televisieprogramma Opsporing Verzocht, dat aandacht besteedde aan de kwestie.

Bruikbaar
De politie is blij met de tips, hoewel nog onderzocht moet worden hoe bruikbaar ze zijn. "Er hoeft er maar een tussen te zitten die tot de oplossing leidt", aldus een woordvoerder.

Lees ook: Bombrieven ondertekend met bijzondere 'handtekening'

Ondertekening
In de tv-uitzending werd onder meer getoond hoe de afzender van de brieven deze heeft ondertekend. Ook werden batterijen getoond die door de dader gebruikt worden om een stof te laten ontbranden.

Vorige week woensdag ontplofte een bombrief bij Ricoh in Kerkrade. Er zijn nog geen gewonden gevallen door de ontvlambare brieven, die verstuurd worden met daarin de eis om betaling in bitcoins.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen