Overslaan en naar de inhoud gaan

TV-serie over Valkenburgse zedenzaak in de maak

Geplaatst opzaterdag 20 juli 2019 - 14:33

Er is een televisieserie over de Valkenburgse zedenzaak in de maak.

Eind 2014 hadden tientallen mannen op een hotelkamer in Valkenburg seks met de (toen) zestienjarige Kimberly.

Twee jaar cel
De man die haar hiertoe dwong was pooier Armin A. Hij kreeg twee jaar cel. De klanten van het meisje werden ook vervolgd. In veel gevallen kregen ze een dag celstraf in combinatie met een taakstraf tot 270 uur. In een aantal gevallen was er ook vrijspraak.

Lees ook: 27 klanten horen uitspraak in Valkenburgse zedenzaak

Actief opsporen
De zaak kreeg veel aandacht in de media, vanwege de leeftijd van het meisje, het grote aantal klanten, maar vooral ook door het feit dat het Openbaar Ministerie de klanten van Kimberly actief opspoorde en vervolgde. Justitie dreigde de mannen thuis op te zoeken als ze zich niet vrijwillig zouden melden.

Hybride documentaire
Een producent is nu, samen met de VPRO, bezig met een driedelige tv-serie over de Valkenburgse zedenzaak. Dat moet een zogenoemde hybride documentaire worden, waarbij feit en fictie door elkaar lopen.

Niet aan meewerken
De familie van het slachtoffer Kimberly zegt desgevraagd tegen L1 'absoluut niet' te zitten wachten op de hernieuwde aandacht. "We gaan er ook echt niet aan meewerken."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen