Overslaan en naar de inhoud gaan

TV-serie over Valkenburgse zedenzaak in de maak

Geplaatst opzaterdag 20 juli 2019 - 14:33

Er is een televisieserie over de Valkenburgse zedenzaak in de maak.

Eind 2014 hadden tientallen mannen op een hotelkamer in Valkenburg seks met de (toen) zestienjarige Kimberly.

Twee jaar cel
De man die haar hiertoe dwong was pooier Armin A. Hij kreeg twee jaar cel. De klanten van het meisje werden ook vervolgd. In veel gevallen kregen ze een dag celstraf in combinatie met een taakstraf tot 270 uur. In een aantal gevallen was er ook vrijspraak.

Lees ook: 27 klanten horen uitspraak in Valkenburgse zedenzaak

Actief opsporen
De zaak kreeg veel aandacht in de media, vanwege de leeftijd van het meisje, het grote aantal klanten, maar vooral ook door het feit dat het Openbaar Ministerie de klanten van Kimberly actief opspoorde en vervolgde. Justitie dreigde de mannen thuis op te zoeken als ze zich niet vrijwillig zouden melden.

Hybride documentaire
Een producent is nu, samen met de VPRO, bezig met een driedelige tv-serie over de Valkenburgse zedenzaak. Dat moet een zogenoemde hybride documentaire worden, waarbij feit en fictie door elkaar lopen.

Niet aan meewerken
De familie van het slachtoffer Kimberly zegt desgevraagd tegen L1 'absoluut niet' te zitten wachten op de hernieuwde aandacht. "We gaan er ook echt niet aan meewerken."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen