Overslaan en naar de inhoud gaan

TV-serie over Valkenburgse zedenzaak in de maak

Geplaatst opzaterdag 20 juli 2019 - 14:33

Er is een televisieserie over de Valkenburgse zedenzaak in de maak.

Eind 2014 hadden tientallen mannen op een hotelkamer in Valkenburg seks met de (toen) zestienjarige Kimberly.

Twee jaar cel
De man die haar hiertoe dwong was pooier Armin A. Hij kreeg twee jaar cel. De klanten van het meisje werden ook vervolgd. In veel gevallen kregen ze een dag celstraf in combinatie met een taakstraf tot 270 uur. In een aantal gevallen was er ook vrijspraak.

Lees ook: 27 klanten horen uitspraak in Valkenburgse zedenzaak

Actief opsporen
De zaak kreeg veel aandacht in de media, vanwege de leeftijd van het meisje, het grote aantal klanten, maar vooral ook door het feit dat het Openbaar Ministerie de klanten van Kimberly actief opspoorde en vervolgde. Justitie dreigde de mannen thuis op te zoeken als ze zich niet vrijwillig zouden melden.

Hybride documentaire
Een producent is nu, samen met de VPRO, bezig met een driedelige tv-serie over de Valkenburgse zedenzaak. Dat moet een zogenoemde hybride documentaire worden, waarbij feit en fictie door elkaar lopen.

Niet aan meewerken
De familie van het slachtoffer Kimberly zegt desgevraagd tegen L1 'absoluut niet' te zitten wachten op de hernieuwde aandacht. "We gaan er ook echt niet aan meewerken."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen