Overslaan en naar de inhoud gaan

TV-presentator en wetenschapper Chriet Titulaer overleden

Geplaatst opzondag 23 april 2017 - 22:46

Sterrenkundige en oud-televisiepresentator Chriet Titulaer is overleden. Hij is 73 jaar geworden.

De geboren Hout-Blerickenaar overleed dit weekend, heeft De Limburger vernomen van familieleden.

Toekomst
Titulaer
woonde al heel lang in het Utrechtse Houten, waar hij indertijd ook het Huis van de Toekomst liet bouwen. Hij werd een landelijke bekendheid door zijn tv-optredens, onder meer ten tijde van de Apollo-maanlanding.

Lees ook: Chriet Titulaer: een held van generaties

Video: YouTube

Wondere wereld
Later presenteerde hij populair-wetenschappelijke programma's, waaronder het legendarische TROS Wondere Wereld. Veel van zijn voorspellingen op het gebied van techniek en communicatie bleken uit te komen, soms na tientallen jaren. Chriet Titulaer schreef daarnaast enkele tientallen wetenschappelijke en populair-wetenschappelijke boeken.

Baard
Als bekende tv-figuur werd Titulaer veel geparodieerd, vooral vanwege zijn opvallende baard (zonder snor) en zijn Limburgse accent.

Gezondheid
Titulaer kampte al lang met gezondheidsproblemen, en was al vele jaren uit de openbaarheid verdwenen. Volgens De Limburger verbleef hij de laatste jaren in een privé-verzorgingshuis in Driebergen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Video: virtueel monument Chriet Titulaer onthuld
André Kuipers 'Chriet Titulaer wàs de toekomst'
Chriet Titulaer: een held van generaties
'Chriet Titulaer verdient standbeeld in Hout-Blerick'
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen