Overslaan en naar de inhoud gaan

Tv-kok van 24Kitchen opent winkel in Maastricht

Geplaatst opvrijdag 6 januari 2017 - 7:39

24Kitchen-chef Nadia Zerouali opent rond Pasen in Maastricht een 'ouderwetse' kruidenierszaak in de versmarkt Wyck Bazaar.

"Zo'n gezellige winkel met een vast iemand achter de toonbank waar je voor je dagelijkse boodschappen terechtkunt", zegt de 41-jarige televisiekok over haar toekomstige zaak die 'De Kruidenier' gaat heten.

Evenwicht
Ze presenteert samen met Merijn Tol het programma Grenzeloos Koken Arabisch op 24Kitchen. "Ik ben in Nederland geboren maar heb twee Marokkaanse ouders en betrap me erop dat als ik veel met de ene kant van mijn afkomst bezig ben geweest, de andere weer begint te trekken zodat beide helften in evenwicht blijven."

Overlast
Met de komst van Zerouali heeft initiatiefnemer Michel Maes van Wyck Bazaar de eerste vis aan de haak geslagen voor het food concept dat eigenlijk twee jaar geleden al zijn deuren had moeten openen. Omwonenden vreesden echter met name overlast door de afgegeven horecavergunning.

Bezwaar
Zij tekenden bezwaar aan, maakten een gang naar de voorzieningenrechter en onderbouwden hun kritiek tijdens een hoorzitting bij de gemeente, waarna afgesproken werd dat de horeca tot uiterlijk tien uur 's avonds open zal zijn. Net zo lang als de winkels. Al zullen die volgens Maes niet allemaal zo lang geopend zijn.

16 zaken
Door de vertraging is Ruijters Makelaardij pas onlangs begonnen met de verhuur van de 1500 m² winkeloppervlak die zich uitspreidt over 5 panden aan de Wycker Grachtstraat en de Rechtstraat. In totaal worden er straks 16 zaken ondergebracht, waaronder een bakker, patisserie, slagerij, groenteboer, een saladebar, soepenbar en een horecazaak.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Culinaire evenementen MECC trekken meer bezoekers
Michelinkoks maken Maastrichtse superbonbon
Oude melkfabriek wordt Maastrichtse delicatessenzaak
Frietexpert: Lekkerste friet komt uit Tegelen
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen