Overslaan en naar de inhoud gaan

TV-kok Mathijs Vrieze is aspergeambassadeur 2015

Geplaatst opdonderdag 9 april 2015 - 15:04

TV-kok Mathijs Vrieze is de aspergeambassadeur 2015.

Vrieze werd donderdagmiddag gepresenteerd tijdens de opening van het aspergeseizoen 2015 in streekmuseum De Locht in Melderslo.

Asperges
Vrieze noemde het een eer om in 2015 de asperge te promoten. Het 'witte goud' kan de promotie hard gebruiken, want de Nederlander eet gemiddeld nog geen 800 gram asperges per jaar.

Het areaal asperges is in de afgelopen 15 jaar volgens het CBS met 66 procent gestegen tot ongeveer 3300 hectare. Volgens Richard Willems van het Nederlands Asperge Centrum ligt 90 procent daarvan in Limburg en Brabant.

Libelle Zomerweek
Mathijs Vrieze zal binnenkort onder meer tijdens de Libelle Zomerweek asperges aan de vrouw proberen te brengen.

Lees ook: Aspergeteelt meest gegroeid in Noord-Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

asperges
Asperge wint terrein, vooral in Noord-Limburg
Asperges laten langer op zich wachten door kou
Brandweer sirene
Honden ongedeerd bij schuurbrand Melderslo
Alternatief voor pinautomaten in Melderslo en Swolgen
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen