Overslaan en naar de inhoud gaan

Tussenarrest zaak chroom-6: 'Meer informatie van partijen'

Geplaatst opdinsdag 7 mei 2019 - 15:58

Het gerechtshof in Den Bosch wil dat er een zitting komt om meer informatie te krijgen van de mensen die blootgesteld werden aan de kankerverwekkende chroom-6 verf en van het ministerie van Defensie.

Dat werd dinsdag duidelijk in een tussenarrest van het hoger beroep. De zaak is aangespannen door Stichting Gedupeerden Gevaarlijke Stoffen NL-POMS Z.N. tegen het ministerie van Defensie.

Schadelijke verf
Verschillende oud-medewerkers van de NAVO-depots in Eygelshoven en Brunssum werden ziek als gevolg van het werken met de schadelijke verf. Het ministerie was op de hoogte van de schadelijke effecten van deze verf, maar medewerkers werden niet ingelicht.

Tussenarrest
Het gerechtshof in Den Bosch heeft dinsdag een uitspraak gedaan in het hoger beroep van de mensen die zijn blootgesteld aan chroom-6 verf. Hun belangen worden behartigd door Stichting Gedupeerden Gevaarlijke Stoffen NL-POMS Z.N. In dit tussenarrest heeft het hof gezegd dat de partijen met hun advocaten moeten verschijnen op een zitting.

Niet voldoende
Het hof wil meer informatie van de partijen. Dit ook in het kader van het rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) uit 2018. De conclusie in dit rapport was dat het preventie- en zorgbeleid van het ministerie van Defensie niet voldoende was op de locaties waar deze mensen hebben gewerkt.

Lees ook: Defensie keert 9 ton uit aan slachtoffers chroom-6

Basis-schadevergoeding
Rob Bedaux vertegenwoordigt alle medewerkers die op vijf locaties in het zuiden en oosten van Nederland gewerkt hebben. Hij laat in een persbericht weten dat hij tijdens de zitting zal vasthouden aan een basis-schadevergoeding voor iedereen. Dit naar het voorbeeld van de gemeente Tilburg. Ook wil hij het onderzoek van het RIVM verruimen.

Lees ook: Slachtoffers Chroom-6 eisen basis-schadevergoeding

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen