Vera van Pol

Turnster Van Pol wint in Rotterdam tweede WK-kwalificatie

Turnster Vera van Pol uit Tungelroy heeft in Rotterdam de tweede WK-kwalificatie gewonnen. De 27-jarige Van Pol kwam na een foutloze meerkamp tot een totaal van 53,766 punten.

Vera van Pol turnen Olympische Spelen 25 juli 2021
Vera van Pol na één dag al klaar op Olympische Spelen

Turnster Vera van Pol uit Tungelroy is na een dag al uitgeschakeld op de Olympische Spelen in Tokio. Van Pol wist zich samen met de andere Nederlandse turnsters niet te plaatsen voor de teamfinale.

vera van pol
Vera van Pol heeft hoofd leeg richting Tokio

Het traject voor turnster Vera van Pol richting de Olympische Spelen verliep op zijn zachtst gezegd onrustig. De lockdown viel haar zwaar en het turnschandaal had veel impact in haar bestaan.

Vera van Pol  Thialf Summer Challenge Heerenveen  7 juli 2018
Onderzoek naar positieve coronatest binnen turnploeg

Sportkoepel NOC*NSF zoekt uit waar de positieve coronatest binnen de olympische turnploeg vandaan komt. Vera van Pol uit Tungelroy is reserve in de ploeg.

Vera van Pol  Thialf Summer Challenge Heerenveen  7 juli 2018
Vera van Pol naar Olympische Spelen

Turnster Vera van Pol zal Nederland vertegenwoordigen op de Olympische Spelen. De Tungelroyse is voorgedragen door gymnastiekbond KNGU bij sportkoepel NOC*NSF.

Turnen
'Turncoach met Limburgs verleden voorwaardelijk geschorst'

De tuchtcommissie van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) heeft zijn eerste veroordeling uitgesproken tegen de coaches die worden verdacht van grensoverschrijdend gedrag in het turnen. Het betreft een voorwaardelijke schorsing van één jaar voor het stelselmatig negeren van turnsters.

Vera van Pol  Thialf Summer Challenge Heerenveen  7 juli 2018
Geen medaille voor Vera van Pol in Bulgarije

Het is de 27-jarige Vera van Pol niet gelukt om te stunten tijdens de World Challenge Cup in Bulgarije. Ze plaatste zich wel voor de finale van de brug met ongelijke leggers, maar werd daarin achtste.

nico zijp in 2015
KNGU zet nog een turntrainer op non-actief

Turntrainer Nico Zijp is op non-actief gezet. Dat bevestigt een woordvoerster van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) dinsdagavond.

Vera van Pol  Thialf Summer Challenge Heerenveen  7 juli 2018
Van Pol gaat in Nijmegen weer onder Wevers trainen

De gymnastiekbond KNGU zet het topsportprogramma, waar ook Vera van Pol uit Tungelroy deel van uitmaakt, op een centrale plek voort.

Vera van Pol  Thialf Summer Challenge Heerenveen  7 juli 2018
Turnster Van Pol in gesprek over plan richting Tokio

Technisch directeur Mark Meijer van gymnastiekbond KNGU gaat volgende week in gesprek met Vera van Pol en de andere turnsters uit de nationale selectie.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten