Overslaan en naar de inhoud gaan

Turkse moskee in Venlo officieel geopend

Geplaatst opvrijdag 27 september 2019 - 16:56

De nieuwe Turkse Tevhit-moskee in Venlo is vrijdag officieel geopend.

Het eerste gebed was er al een half jaar geleden, maar vrijdag vond de officiƫle opening plaats.

Bijzondere moskee
Het bijzondere aan deze moskee is dat het een multifunctioneel gebouw is dat niet alleen gebruikt wordt om te bidden. Zo zijn er klaslokalen, een grote conferentieruimte een ruime keuken en er zijn slaapplekken. Ook is er een wasruimte waar de gelovigen zich voor het gebed kunnen wassen.

Video: L1

In de gebedsruimte kunnen 1000 mensen tegelijk bidden.

Opening
Na het vrijdagmiddaggebed gaven onder anderen burgemeester Antoin Scholten en imam Musa Uzunkaya toespraken. Vervolgens werd het lintje doorgeknipt en werd de moskee officieel in gebruik genomen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen