Overslaan en naar de inhoud gaan

Turkse moskee in Roermond met aanslag bedreigd

Geplaatst opdinsdag 23 juni 2015 - 6:05

Bij de Turkse Fatih moskee aan de Achilleslaan in Roermond is vorige week per post een dreigbrief bezorgd met de mededeling dat er in het weekend een aanslag plaats zou vinden.

Dat melden de Limburgse kranten dinsdag.

Beveiliging
Politie en justitie doen onderzoek naar de herkomst van het epistel, zo bevestigt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie. De gebedsdiensten zijn afgelopen weekend gewoon doorgegaan. Wel was er extra beveiliging van de politie.

Stil houden
De brief kwam maandagavond ter sprake in een commissievergadering toen PvdA-fractievoorzitter Richard Heijmann van de burgemeester wilde weten of het klopte dat de Turkse moskee was bedreigd. Rianne Donders liet weten niet blij te zijn met die vraag. "We hebben er juist alles aan gedaan om dit stil te houden. Publiciteit zorgt vaak voor een hoop ruis waardoor het onderzoek bemoeilijkt wordt."

Voorzitter Nevrus Ozcan van de Turkse gemeenschap in Roermond laat in een reactie weten dat er geen onrust is geweest.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburgse Islamitische Raad: 'kalmte en rust bewaren'
Politiek Roermond blij met vrouwelijke burgemeester
Roermond leest over be√ędiging Donders in krant
Donders definitief burgemeester van Roermond
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen