Overslaan en naar de inhoud gaan

Turks bouwbedrijf wil Ballast Nedam overnemen

Geplaatst opwoensdag 22 juli 2015 - 8:48

De Turkse bouwer Renaissance Construction wil zijn Nederlandse branchegenoot Ballast Nedam overnemen voor 30 miljoen euro in contanten.

De top van het bedrijf uit Nieuwegein, dat onder meer werkt aan de A2-tunnel in Maastricht, staat unaniem achter het bod. Dat maakten de bedrijven woensdagochtend bekend.

Aandelen
Renaissance heeft 1,55 euro per aandeel over voor Ballast Nedam, een 'billijk' bedrag meent bestuursvoorzitter Erik van der Noordaa. Grootaandeelhouder Navitas heeft de Turken al zijn belang van 19,99 procent in Ballast Nedam toegezegd. Renaissance doet zijn bod gestand als het minimaal een belang van 70 procent heeft verworven.

In gesprek
Het bod is ruim 29 procent meer dan het noodlijdende bouwbedrijf op 18 mei waard was op de beurs. Een dag daarna werd bekendgemaakt dat Ballast Nedam in gesprek was over een mogelijke overname. Het aandeel Ballast Nedam sloot dinsdag overigens op 1,65 euro. Mocht de overname doorgaan, dan steekt Renaissance nog eens 30 miljoen euro in de Nieuwegeinse bouwer. De manier waarop die kapitaalinjectie wordt gedaan staat nog niet vast.

Zelfstandig
Beide bouwers maakten ook een aantal niet-financiële afspraken. Zo is overeengekomen dat Ballast Nedam juridisch zelfstandig blijft met het hoofdkantoor en centraal management in Nederland. Het huidige bestuur blijft in functie en aan de huidige arbeidsvoorwaarden van de werknemers wordt evenmin getornd. Ook komen er twee onafhankelijke leden in de raad van commissarissen met bepaalde vetorechten, bedoeld om de rechten van kleinere aandeelhouders te beschermen.

Nettoverlies
Een van de strategische overwegingen voor Ballast Nedam om in te gaan op het bod is dat de bouwer minder gevoelig zal worden voor kostenoverschrijdingen op grote projecten. Het bedrijf kwam in zwaar weer door miljoenenverliezen op met name twee snelwegprojecten. Die tegenvallers waren terug te zien in de resultaten over de eerste helft van dit jaar, waarin Ballast Nedam een nettoverlies leed van 15 miljoen euro.

Lees ook:
- Ballast Nedam verliest 26,1 miljoen op A2-project
- Buitenlandse interesse voor Ballast Nedam

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Buitenlandse interesse voor Ballast Nedam
Bouwbedrijf Strukton garandeert afbouw A2-tunnel
Ballast Nedam verliest 26,1 miljoen op A2-project
A2-tunnelbouwer Ballast Nedam krijgt lucht
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen