Overslaan en naar de inhoud gaan

Turkije spreekt Geleense Loes F. vrij van IS-lidmaatschap

Geplaatst opdinsdag 26 november 2019 - 22:58

Loes F. uit Geleen en Souad D. uit Franeker zijn door een rechtbank in Turkije vrijgesproken van lidmaatschap van IS.

Dat meldt de NOS. Volgens de rechter is er te weinig bewijs voor een veroordeling.

Hoger beroep
Er loopt wel nog een hoger beroep in de zaak. De uitspraak daarvan wordt binnen enkele maanden verwacht. Als de twee vrouwen ook in hoger beroep vrijgesproken worden, kan dat het moeilijker maken om ze te vervolgen in Nederland. Ook als verdachten in het buitenland zijn vrijgesproken voor een bepaald vergrijp, mogen ze voor datzelfde vergrijp niet opnieuw vervolgd worden.

Terug naar Nederland
Nederland verwacht dat de vrouwen na de uitspraak in hoger beroep door Turkije worden teruggestuurd naar Nederland. Dat gebeurde onlangs ook met twee andere IS-vrouwen. Zij werden direct na hun aankomst in Nederland aangehouden.

Kalifaat
Loes F. en Souad D. woonden jaren in het 'kalifaat' van IS in Syrië. Ze zijn beiden in Syrië getrouwd met een IS-strijder uit Amersfoort. Volgens de vrouwen heeft hun man afstand genomen van IS, maar toch leefden ze jaren in het hart van het kalifaat, aldus de NOS.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen