Overslaan en naar de inhoud gaan

Tunnels in plaats van spoorwegovergangen Kerkrade

Geplaatst opwoensdag 16 juni 2021 - 11:33

Twee onbewaakte spoorwegovergangen in Kerkrade worden de komende tijd vervangen door tunnels.

Dat meldt de gemeente Kerkrade.

Eygelshoven
De onbewaakte spoorwegovergang aan de Torenstraat in Eygelshoven wordt vervangen door een voetgangerstunnel. Volgend jaar zomer moet de bouw daarvan beginnen. Bouwbedrijf Strukton heeft opdracht gekregen om aan de slag te gaan met het ontwerp.

Haanrade
In Haanrade verdwijnt de onbeveiligde spoorwegovergang aan de Meuserstraat. Die wordt veelvuldig gebruikt door wandelaars in het Wormdal. Het is de bedoeling dat deze oversteekplaats wordt vervangen door een tunneltje, even vederop. Die is nu nog alleen bedoeld voor vee, maar wordt omgebouwd zodat ook voetgangers hier onder het spoor door kunnen. Ook dit moet in de zomer van 2022 gebeuren.

Laatste drie
Behalve de twee onbewaakte Kerkraadse spoorwegovergangen is er in Limburg op dit moment nog één plek waar het spoor zonder slagbomen of lampen een pad of weg kruist. Dat is aan het Terschurenvoetpad in Hoensbroek. Ook die onbewaakte kruising moet volgend jaar verdwijnen.

Lees ook: Drie laatste spoorwegovergangen in 2022 aangepakt

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen