Overslaan en naar de inhoud gaan

Tunnel Vierpaardjes op zijn vroegst in 2020 klaar

Geplaatst opdinsdag 28 april 2015 - 13:53

De gemeente Venlo neemt eind volgend jaar een definitief besluit over de aanlag van de spoorwegtunnel bij de Vierpaardjes.

Wanneer dan alles volgens planning verloopt kan de verkeersaanpassing op zijn vroegst in 2020 klaar zijn.

Alternatievenstudie
Venlo reserveert voorlopig 1,4 miljoen euro voor veelbesproken plan. De gemeente denkt de komende twee jaar vier ton nodig te hebben aan voorbereidingskosten zoals een alternatievenstudie. Vanaf 2017 is alvast 1 miljoen euro aan uitvoeringskrediet opgenomen. Dan moet ook duidelijk zijn welke bijdrages Venlo vanuit het Rijk en de provincie kan verwachten.

Prijskaartje
De ondertunneling van het spoor bij de Vierpaardjes staat al vanaf 2009 op de politieke agenda. Aan het plan hangt een prijskaartje van 45 miljoen euro.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gedeputeerde: geld zoeken voor spoortunnel Venlo
Omwonenden Vierpaardjes Venlo gaan actievoeren
Ondertunneling Vierpaardjes Venlo in gevaar
Onderzoek goedkopere tunnel Vierpaardjes Venlo
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen