Overslaan en naar de inhoud gaan

Tunesiër vrijgesproken van gewelddadige straatroof

Geplaatst opwoensdag 16 december 2020 - 16:29

Karim K. (27) is na twee weken voorarrest weer een vrij man. De Tunesiër werd onlangs gearresteerd voor een gewelddadige straatroof in Maastricht, maar de rechter ziet te weinig bewijs voor zijn aandeel in de roof.

De zaak van Karim is een opvallende, omdat hij onlangs werd gearresteerd in deze zaak, maar wel al heeft vastgezeten voor een latere straatroof.

Dure oordopjes
Die laatste roof werd op 24 januari gepleegd. Karim en zijn kompaan Saïf S. werden gearresteerd en later tot negen maanden cel veroordeeld. Op dat moment wist de rechter nog niet dat de mannen al eerder hadden toegeslagen. Dat gebeurde op 17 januari, aan de achterkant van het centraal station in Maastricht. Een man werd onder dreiging van een mes beroofd van zijn telefoon en dure oordopjes.

Eigen bloed
De man met het mes was Saïf, denkt justitie. Op camerabeelden is immers te zien dat hij zichzelf met het mes verwondt en zijn bloed is ook aangetroffen op de bewuste plek. Hij werd vergezeld door twee andere mannen. Karim was volgens justitie één van hen. De derde man is nooit getraceerd. Hij was te herkennen aan twee afgebroken voortanden.

Spoorloze Saïf
Pas toen Saïf en Karim waren veroordeeld voor de tweede straatroof, beschikte de politie over het dna van Saïf en konden de speurders hem dankzij het bloedspoor opeens linken aan de straatroof achter het Maastrichtse station. Toen de politie camerabeelden in en rondom het station controleerde, zagen zij Saïf inderdaad op de beelden. Daarnaast herkenden ze Karim.

Die onderzoeksresultaten kwamen om onduidelijke redenen echter pas begin december op tafel. Karim werd ingerekend, maar van Saïf was geen spoor meer. Het duo had net hun eerdere gevangenisstraf uitgezeten.

Vage beelden
Hakan Külcü, advocaat van Karim, pleitte woensdag succesvol voor vrijspraak. Volgens de raadsman is Karim niet te herkennen op de camerabeelden en is nergens te zien dat Karim daadwerkelijk een rol speelt in de roof. Hoewel de rechter denkt Karim wél te herkennen op de beelden, is ze het met Külcü eens dat niet duidelijk is welke rol Karim zou hebben gespeeld. Ze sprak hem daarom vrij.

Overigens lijkt de Tunesische hoofdrolspeler geen volledige vrijheid te wachten; hij is illegaal in Nederland en verkast waarschijnlijk naar vreemdelingendetentie. Daar zou hij dan moeten wachten tot hij wordt uitgezet.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen