Overslaan en naar de inhoud gaan

Tunesiër vrijgesproken van gewelddadige straatroof

Geplaatst opwoensdag 16 december 2020 - 16:29

Karim K. (27) is na twee weken voorarrest weer een vrij man. De Tunesiër werd onlangs gearresteerd voor een gewelddadige straatroof in Maastricht, maar de rechter ziet te weinig bewijs voor zijn aandeel in de roof.

De zaak van Karim is een opvallende, omdat hij onlangs werd gearresteerd in deze zaak, maar wel al heeft vastgezeten voor een latere straatroof.

Dure oordopjes
Die laatste roof werd op 24 januari gepleegd. Karim en zijn kompaan Saïf S. werden gearresteerd en later tot negen maanden cel veroordeeld. Op dat moment wist de rechter nog niet dat de mannen al eerder hadden toegeslagen. Dat gebeurde op 17 januari, aan de achterkant van het centraal station in Maastricht. Een man werd onder dreiging van een mes beroofd van zijn telefoon en dure oordopjes.

Eigen bloed
De man met het mes was Saïf, denkt justitie. Op camerabeelden is immers te zien dat hij zichzelf met het mes verwondt en zijn bloed is ook aangetroffen op de bewuste plek. Hij werd vergezeld door twee andere mannen. Karim was volgens justitie één van hen. De derde man is nooit getraceerd. Hij was te herkennen aan twee afgebroken voortanden.

Spoorloze Saïf
Pas toen Saïf en Karim waren veroordeeld voor de tweede straatroof, beschikte de politie over het dna van Saïf en konden de speurders hem dankzij het bloedspoor opeens linken aan de straatroof achter het Maastrichtse station. Toen de politie camerabeelden in en rondom het station controleerde, zagen zij Saïf inderdaad op de beelden. Daarnaast herkenden ze Karim.

Die onderzoeksresultaten kwamen om onduidelijke redenen echter pas begin december op tafel. Karim werd ingerekend, maar van Saïf was geen spoor meer. Het duo had net hun eerdere gevangenisstraf uitgezeten.

Vage beelden
Hakan Külcü, advocaat van Karim, pleitte woensdag succesvol voor vrijspraak. Volgens de raadsman is Karim niet te herkennen op de camerabeelden en is nergens te zien dat Karim daadwerkelijk een rol speelt in de roof. Hoewel de rechter denkt Karim wél te herkennen op de beelden, is ze het met Külcü eens dat niet duidelijk is welke rol Karim zou hebben gespeeld. Ze sprak hem daarom vrij.

Overigens lijkt de Tunesische hoofdrolspeler geen volledige vrijheid te wachten; hij is illegaal in Nederland en verkast waarschijnlijk naar vreemdelingendetentie. Daar zou hij dan moeten wachten tot hij wordt uitgezet.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen