Overslaan en naar de inhoud gaan

Tunesiër in psychiatrisch centrum na moord in azc

Geplaatst opvrijdag 12 juni 2020 - 13:44

De 30-jarige Tunesiër die verdacht wordt van de moord op een Algerijn in het asielzoekerscentrum in Weert, is tijdelijk in psychiatrisch centrum Veldzicht geplaatst. Het gaat om een instituut voor 'complexe psychiatrische problemen'.

De kliniek in Balkbrug, een dorp in Overijssel, is gespecialiseerd in het helpen van mensen met een andere culturele achtergrond.

Lees ook: Dode asielzoekerscentrum Weert: medebewoner aangehouden

Alsnog een verklaring
Marwan M. heeft een periode dwangmedicatie gekregen en voelt zich inmiddels, naar eigen zeggen, beter. Tot voor kort was hij mentaal niet in staat een volledige verklaring af te leggen. Volgende week zal hij alsnog zijn verhaal doen bij de politie en vertellen over wat er begin december gebeurde in het Weerter asielzoekerscentrum.

Algerijn gedood
Tot die tijd blijft er een hoop onduidelijk rondom de zaak. De politie werd de bewuste woensdagmorgen opgeroepen vanwege een vechtpartij in het asielzoekerscentrum. Eenmaal daar aangekomen werden agenten geconfronteerd met de dode Algerijnse man.

Hoe hij om het leven kwam, is nog altijd niet naar buiten gebracht. Ook is onduidelijk met welke mentale problemen Marwan precies kampt.

Grote frustratie
De zaak tegen Marwan zou vrijdagmiddag behandeld worden, maar van een fatsoenlijke zitting was amper sprake door haperende Skype-verbindingen en andere technische moeilijkheden. "Een grote frustratie", noemde de rechter dit.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen