Overslaan en naar de inhoud gaan

Tunesiër in psychiatrisch centrum na moord in azc

Geplaatst opvrijdag 12 juni 2020 - 13:44

De 30-jarige Tunesiër die verdacht wordt van de moord op een Algerijn in het asielzoekerscentrum in Weert, is tijdelijk in psychiatrisch centrum Veldzicht geplaatst. Het gaat om een instituut voor 'complexe psychiatrische problemen'.

De kliniek in Balkbrug, een dorp in Overijssel, is gespecialiseerd in het helpen van mensen met een andere culturele achtergrond.

Lees ook: Dode asielzoekerscentrum Weert: medebewoner aangehouden

Alsnog een verklaring
Marwan M. heeft een periode dwangmedicatie gekregen en voelt zich inmiddels, naar eigen zeggen, beter. Tot voor kort was hij mentaal niet in staat een volledige verklaring af te leggen. Volgende week zal hij alsnog zijn verhaal doen bij de politie en vertellen over wat er begin december gebeurde in het Weerter asielzoekerscentrum.

Algerijn gedood
Tot die tijd blijft er een hoop onduidelijk rondom de zaak. De politie werd de bewuste woensdagmorgen opgeroepen vanwege een vechtpartij in het asielzoekerscentrum. Eenmaal daar aangekomen werden agenten geconfronteerd met de dode Algerijnse man.

Hoe hij om het leven kwam, is nog altijd niet naar buiten gebracht. Ook is onduidelijk met welke mentale problemen Marwan precies kampt.

Grote frustratie
De zaak tegen Marwan zou vrijdagmiddag behandeld worden, maar van een fatsoenlijke zitting was amper sprake door haperende Skype-verbindingen en andere technische moeilijkheden. "Een grote frustratie", noemde de rechter dit.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen