Steekpartij Heerlen (11 maart 2021)

Man die asielzoeker neerstak vrijgelaten na extra onderzoek

De 43-jarige Tunesiër die in maart een asielzoeker neerstak in Heerlen is vrijgelaten. Uit aanvullend onderzoek is gebleken dat zijn verklaring, hij claimde te hebben gestoken uit noodweer, past bij het bewijs.

Uitspraak rechtbank, rechter
Tien jaar cel voor doodsteken kamergenoot azc Weert

De rechtbank in Roermond heeft Marwin M. veroordeeld tot een celstraf van tien jaar.

Steekpartij Heerlen (11 maart 2021)
Asielzoeker werd slachtoffer van steekpartij in Heerlen

De 43-jarige Tunesiër die donderdag is gearresteerd voor een steekpartij in een woning aan de Corneliuslaan in Heerlen, blijft nog zeker twee weken in voorarrest. Zijn slachtoffer is een asielzoeker die bij de verdachte inwoonde.

straatroof donker hoodie stock jongeren
Tunesiër vrijgesproken van gewelddadige straatroof

Karim K. (27) is na twee weken voorarrest weer een vrij man. De Tunesiër werd onlangs gearresteerd voor een gewelddadige straatroof in Maastricht, maar de rechter ziet te weinig bewijs voor zijn aandeel in de roof.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie