Overslaan en naar de inhoud gaan

Tumultueuze derby eindigt in gelijkspel

Geplaatst opzondag 12 januari 2020 - 14:32

De derby tussen Roda JC en MVV is geëindigd in een gelijkspel. In het Parkstad Limburg Stadion werd het 2-2.

Lang leek het erop dat MVV voor het eerst sinds 1991 ging winnen in Kerkrade, maar in de slotfase van de wedstrijd slaagde Roda JC er toch nog in om dat te voorkomen.

In een tot twee keer toe stilgelegd duel scoorde MVV twee keer na rust via Joeri Schroijen en Koen Kostons. Na een verkeerde terugspeelbal van Joeri Schroijen profiteerde Roland Alberg en verkleinde tot 1-2. Meteen gevolgd door de gelijkmaker. Doelman Bertrams pakte de bal niet klem en in de blessuretijd scoorde Iké Ugbo, 2-2 (90+1).

Lees ook: Derby tussen Roda en MVV tijdelijk stilgelegd door vuurwerk

Gunst
Roda JC begon met tien bekende namen. De basis-elf werd gecompleteerd door Maxime Gunst, eerder dit seizoen bij MVV weggestuurd. De Belgische linksback maakte zijn Kerkraads competitiedebuut. MVV-trainer Fuat Usta moest zijn team op meerdere plekken aanpassen. Anthony van den Hurk, Raoul Last, Shermar Martina en Serhat Kot waren er niet bij. Usta had minder aanvallende keuzes, Koen Kostons was zijn gelegenheidsspits.

Video: L1

Vuurwerk
Na één minuut legde scheidsrechter Pol van Boekel het duel al even stil omdat er vuurwerk op de tribunes was afgestoken. Na een klein kansje voor MVV (inzet Holtby smoorde in de defensie) kreeg Roda de eerste echte kans. MVV-doelman Nigel Bertrams redde op de inzet van Iké Ugbo (8e minuut). Na een kwartier werd het spel opnieuw stilgelegd wegens vuurwerk. Dat duurde zo'n twintig minuten voordat scheidsrechter Pol van Boekel het spel hervatte.

Eerste kans
De eerste grote kans na de onderbreking was voor MVV. Verdediger Enes Mahmutovic kopte op doel, maar ook recht op de benen van doelman Tom Muyters. In de rebound werd de bal van de doellijn geschoten door Ugbo. Daarna werd een doelpunt, prachtige kopbal van Holtby, afgekeurd omdat Schroijen een duwtje had uitgedeeld. In de 35e minuut claimde Roda een strafschop, maar een corner restte. Die werd geschampt met het hoofd door Daryl Werker. Aan de andere kant nog een goed schot voor rust van Joshua Holtby, dat door doelman Tom Muyters werd weggebokst. De laatste mogelijkheid was voor de thuisclub, maar de kopbal van Verburgh ging naast. De Limburgse clubs gingen na een heel aardige eerste helft rusten met 0-0.

Tweede helft
De tweede helft begon in een veel lager tempo. In de 55e minuut was er een eerste schot van Croux dat gepakt werd door Bertrams. Na een uur had Muyters moeite met een ver schot, maar dat bleef verder zonder gevolgen. Een dubbele wissel moest nieuw elan brengen in de Roda-gelederen. Yann Bisseck en Livio Milts kwamen voor Antonio Cotán en voor aanvoerder Daryl Werker. De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong had het betere spel en MVV beperkte zich in die fase tot counters. Een daarvan leverde de 0-1 op. Een voorzet van Thijmen Goppel op rechts kwam ter hoogte van de penaltystip waar Joeri Schroijen kwam inlopen en hard zijn club op voorsprong zette.

Kans Roda
Niet veel later had Roda al de kans op de gelijkmaker. Maar Roland Alberg kon van heel kortbij Bertrams niet verschalken. De volgende kans niet lang op zich wachten, maar dan weer aan de andere kant. Weer een voorzet vanaf rechts van Thijmen Goppel, maar deze keer werd de kopbal van Holtby gered door doelman Muyters.

Slotfase
In stijl bracht Koen Kostons de 0-2 op het scorebord met een prachtig stiftje. Met 88 minuten gespeeld leek het erop dat MVV ook de derby in Kerkrade zou gaan winnen. Eerder dit seizoen was de buit in De Geusselt ook voor de Maastrichtenaren (1-0, Serhat Kot). Uitgerekend Joeri Schroijen bracht Roda terug in de wedstrijd. Een verkeerde terugspeelbal werd hem (en MVV) fataal: 1-2. Een vrije trap vlak daarna leidde in de extra tijd de puntendeling in.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen