Overslaan en naar de inhoud gaan

Tumult in Turkije: Verstappen zesde, Hamilton kampioen

Geplaatst opzondag 15 november 2020 - 12:57

Een bepaald niet foutloze Max Verstappen is bij de Turkse grand prix als zesde gefinisht. Lewis Hamilton kwam in het natte Istanboel als winnaar bovendrijven.

Hamilton legde daarmee definitief beslag op zijn zevende wereldtitel, waarmee hij recordhouder Michael Schumacher evenaart. Sergio Pérez werd tweede, Sebastian Vettel derde.

Slechte start
Verstappen verprutste zijn start op het natte asfalt en viel vanaf de tweede startplek direct terug naar de achtste positie. Doordat hij zich snel herpakte en vóór hem een aantal coureurs in de fout gingen, klom Verstappen snel weer naar de vierde plaats, achter de goed gestarte Sebastian Vettel. Vooraan reden de Racing Point-coureurs Lance Stroll en Pérez weg bij de rest van het veld.

Spin
Op de opdrogende baan reed Verstappen relatief lang door op de regenbanden, waarmee hij tijd won en bij zijn pitstop opschoof naar de derde plaats. Verstappen opende daarna op de intermediate-band de aanval op Pérez, kroop héél dicht achter de Mexicaan, maar spinde. De Limburger viel daardoor weer terug tot de achtste plaats.

Hamilton schuift op
De coureurs worstelden zichtbaar met de loodzware condities. Zo bleef WK-leider Hamilton lang op de vijfde plaats steken en reed teamgenoot Valtteri Bottas, mede door liefst vier spins, mijlenver buiten de punten. Hamilton schoof uiteindelijk toch op naar de voor hem vertrouwde eerste plek, terwijl voormalig raceleider Lance Stroll terugviel tot in het middenveld. De Ferrari-coureurs Leclerc en Vettel kwamen intussen verrassend goed voor de dag op het nog immer natte Turkse asfalt.

Nog een spin
Verstappen wist amper tijd goed te maken op de kop van de wedstrijd. Sterker nog, de Limburger kwam in het slot nog eens in een spin terecht en moest genoegen nemen met de zesde plaats. Aan de leiding had Hamilton niets van de concurrentie te duchten: hij won op ruime afstand vóór nummer twee Pérez en nummer drie Vettel, die in de voorlaatste bocht teamgenoot Leclerc nog passeerde.

Drie races
Het Formule 1-seizoen krijg voor Verstappen over twee weken een vervolg met de GP van Bahrein. Er worden in totaal nog drie races verreden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen