Overslaan en naar de inhoud gaan

Tumult bij winkels: arrestant onwel, marechaussee gewond

Geplaatst opdinsdag 20 december 2016 - 13:19

Bij een incident in een winkelcentrum in Maastricht is dinsdagmiddag een arrestant onwel geraakt en gereanimeerd. Een lid van de Koninklijke Marechaussee raakte gewond.

Na een melding aan het begin van de middag dat een man zich verdacht gedroeg in het winkelcentrum Brusselse Poort, gingen een marechaussee en een politieagent erop af.

Toen ze de man aanspraken, reageerde die agressief en haalde hij onverwacht uit naar de marechaussee, meldt de politie in een persbericht.

Pepperspray
De twee opsporingsambtenaren probeerden de man daarop onder controle te krijgen, waarbij pepperspray werd gebruikt. Zij kregen daarbij hulp van een aantal omstanders. Tijdens de aanhouding raakte de man onwel en werd een ambulance opgeroepen. Hij werd gereanimeerd en meegenomen naar het ziekenhuis.

Volgens de politie werd de man gezocht. Hij stond 'gesignaleerd', zoals dat heet. Om welke reden is niet duidelijk.

Heftig
Getuigen, onder wie ondernemers en winkelend publiek, meldden dat het er tijdens het incident heftig aan toe ging in het winkelcentrum. Sommigen vonden dat de man wel erg hard werd aagepakt. Een deel van het gebied werd met lint afgezet voor het onderzoek.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Man overleden na aanhouding in winkelcentrum
Slachtoffer Maastricht was man die land uit moest
Rijksrecherche doet onderzoek naar dood arrestant
'Onderzoek naar dode man Maastricht gaat hele tijd duren'
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen