Huismus

Huismus weer het meest gespot tijdens tuinvogeltelling

De huismus is, net als vorig jaar, het meest gezien in Limburg. Dat blijkt uit de Nationale Tuinvogeltelling van afgelopen weekend.

iStock-1127533905
Huismus blijft meest geziene tuinvogel in Limburg

De huismus was ook dit jaar de meest gespotte vogel in Limburg tijdens de Nationale Tuinvogeltelling.

Huismus opnieuw meest geziene tuinvogel in Limburg

De huismus was afgelopen weekeinde de meest gespotte vogel in Limburg.

Hoeveel vogels telt Limburg? De tuinvogeltelling is begonnen

In Limburg gingen 2182 mensen vorig jaar met verrekijker en notitieblokje in de hand een half uur vogels tellen in hun tuin. Dit weekend kan dat weer, tijdens de Nationale Tuinvogeltelling.

Huismus in Limburg meest gespotte tuinvogel

Net als in de rest van Nederland was de huismus in Limburg de meest gespotte vogel tijdens de Nationale Tuinvogeltelling, die afgelopen weekend voor de vijftiende keer werd gehouden.

Mogelijk minder vogels in Limburg

Het lijkt erop dat er dit jaar fors minder vogels in Limburg rondvliegen. De Vogelwacht Limburg zegt een stuk minder vogels te zien dan normaal, maar harde cijfers zijn er nog niet.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten