Overslaan en naar de inhoud gaan

Tuincentrum mag geen carnavalskleding meer verkopen

Geplaatst opvrijdag 6 januari 2017 - 19:04

Tuincentrum Leurs in Venlo mag geen carnavalskleding meer verkopen. Gebeurt dit wel dan moet het tuincentrum 2000 euro per week betalen.

Ondernemers in de stad hadden eerder al geklaagd bij de gemeente over de verkoop van carnavalskleding bij het tuincentrum, meldt Omroep Venlo.

Dwangsom
Leurs begon daarmee na de uitbreiding van vorig jaar. Volgens het bestemmingsplan is dat echter verboden. De gemeente geeft het tuincentrum daarom tot 15 januari om te stoppen met de verkoop. Doet Leurs dat niet dan volgt een dwangsom.

Verrassing
Het tuincentrum is zich zelf van geen kwaad bewust. "De last tot dwangsom kwam voor ons als een grote verrassing. Volgens onze informatie is de verkoop van carnavalskleding gewoon toegestaan. Het is uit het bestemmingsplan gehaald en we hebben dit nog gedubbelcheckt bij de gemeente voordat we hier aan begonnen", zegt Peggy Leurs tegen de omroep.

Schijntje
Ook de klagende winkeliers zijn overigens niet tevreden. Ralf Peters van Timmermans Carnavalsartikelen meent dat de dwangsom veel te laag is. "300 euro per dag is een schijntje voor een bedrijf als Leurs."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Carnavalskoorts is het grootst in Venlo en Venray
Venlo: verkoop carnavalskleding bij tuincentrum toegestaan
Tuincentrum voor rechter om verkoop carnavalskleding
Tuincentrum woest over weigering verkoop carnavalskleding
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen