Overslaan en naar de inhoud gaan

Tuincentrum mag geen carnavalskleding meer verkopen

Geplaatst opvrijdag 6 januari 2017 - 19:04

Tuincentrum Leurs in Venlo mag geen carnavalskleding meer verkopen. Gebeurt dit wel dan moet het tuincentrum 2000 euro per week betalen.

Ondernemers in de stad hadden eerder al geklaagd bij de gemeente over de verkoop van carnavalskleding bij het tuincentrum, meldt Omroep Venlo.

Dwangsom
Leurs begon daarmee na de uitbreiding van vorig jaar. Volgens het bestemmingsplan is dat echter verboden. De gemeente geeft het tuincentrum daarom tot 15 januari om te stoppen met de verkoop. Doet Leurs dat niet dan volgt een dwangsom.

Verrassing
Het tuincentrum is zich zelf van geen kwaad bewust. "De last tot dwangsom kwam voor ons als een grote verrassing. Volgens onze informatie is de verkoop van carnavalskleding gewoon toegestaan. Het is uit het bestemmingsplan gehaald en we hebben dit nog gedubbelcheckt bij de gemeente voordat we hier aan begonnen", zegt Peggy Leurs tegen de omroep.

Schijntje
Ook de klagende winkeliers zijn overigens niet tevreden. Ralf Peters van Timmermans Carnavalsartikelen meent dat de dwangsom veel te laag is. "300 euro per dag is een schijntje voor een bedrijf als Leurs."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Carnavalskoorts is het grootst in Venlo en Venray
Venlo: verkoop carnavalskleding bij tuincentrum toegestaan
Tuincentrum voor rechter om verkoop carnavalskleding
Tuincentrum woest over weigering verkoop carnavalskleding
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen