Overslaan en naar de inhoud gaan

Tuinbouwgebied Californië in Horst aan de Maas kleiner

Geplaatst opvrijdag 31 oktober 2014 - 18:46

Fase 2 van glastuinbouwgebied Californië in Horst aan de Maas wordt een derde kleiner dan eerder gepland: 80 in plaats van 120 hectare.

Aanleiding voor de terughoudendheid is dat de sector onder druk staat. Vooral de tuinders die groenten telen, hebben het al jaren zwaar.

Minder animo van telers
Dat blijkt uit het aandeelhoudersverslag van directeur René Postulart van DCGV, het ontwikkelingsbedrijf van Greenport Venlo. President-commissaris Henk Benjamins van Californië bevestigt dat er minder animo is van telers om uit breiden of zich te vestigen. "We willen niet het risico lopen dat we de grond straks niet kwijt kunnen."

Wel belangstelling, geen contracten
Volgens DCGV, aandeelhouder in Californië, is er wel belangstelling van telers, maar heeft dat nog niet tot contracten geleid. Het gebied is interessant voor glastuinders omdat zij gebruik kunnen maken van aardwarmte. Dankzij deze energiebron besparen ze aanzienlijk op aardgas en stoten ze veel minder CO2 uit.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Logo Greenport Venlo
Leiding van Greenport Venlo vertrekt
Nieuwe boring naar aardwarmte in Californië
Zorgen over veiligheid: aardwarmteproject stilgelegd
Vragen over topsalaris directeur DCGV
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen