Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Tuinbouwgebied Californië in Horst aan de Maas kleiner

Geplaatst opvrijdag 31 oktober 2014 - 18:46

Fase 2 van glastuinbouwgebied Californië in Horst aan de Maas wordt een derde kleiner dan eerder gepland: 80 in plaats van 120 hectare.

Aanleiding voor de terughoudendheid is dat de sector onder druk staat. Vooral de tuinders die groenten telen, hebben het al jaren zwaar.

Minder animo van telers
Dat blijkt uit het aandeelhoudersverslag van directeur René Postulart van DCGV, het ontwikkelingsbedrijf van Greenport Venlo. President-commissaris Henk Benjamins van Californië bevestigt dat er minder animo is van telers om uit breiden of zich te vestigen. "We willen niet het risico lopen dat we de grond straks niet kwijt kunnen."

Wel belangstelling, geen contracten
Volgens DCGV, aandeelhouder in Californië, is er wel belangstelling van telers, maar heeft dat nog niet tot contracten geleid. Het gebied is interessant voor glastuinders omdat zij gebruik kunnen maken van aardwarmte. Dankzij deze energiebron besparen ze aanzienlijk op aardgas en stoten ze veel minder CO2 uit.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Logo Greenport Venlo
Leiding van Greenport Venlo vertrekt
Nieuwe boring naar aardwarmte in Californië
Zorgen over veiligheid: aardwarmteproject stilgelegd
Vragen over topsalaris directeur DCGV
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen