Overslaan en naar de inhoud gaan

Tuchtcollege berispt geriater Vincent van Gogh Venray

Geplaatst opzaterdag 5 november 2016 - 7:35

Het tuchtcollege heeft een voormalig geriater van Vincent van Gogh een fikse tik op de vingers gegeven. De man wordt beschuldigd van wanpraktijken op een inmiddels gesloten ouderenafdeling van de zorginstelling in Venray.

Ook heeft hij in twee andere zaken waarschuwingen van het tuchtcollege gekregen. De man mag zijn vak wel blijven uitoefenen.

Gebroken heup
De geriater kreeg de berisping vanwege zijn behandeling van een patiënt met vergevorderde dementie. Daarbij heeft hij volgens familieleden grove steken laten vallen. Zo weigerde de arts klachten aan het been van de patiënt goed te onderzoeken. Zeven weken later bleek dat de patiënt al die tijd met een gebroken heup heeft moeten rondlopen en veel pijn heeft geleden.

Lees ook: Geriater GGZ-instelling Van Gogh Venray verzweeg tuchtzaak

Berisping
Met een berisping geeft het college aan dat het gedrag van de arts niet door de beugel kan. Hij heeft verwijtbaar gehandeld en wordt daarvoor terecht gewezen. De uitspraak wordt de komende weken gepubliceerd in de Staatscourant en de bladen Medisch Contact, Gezondheidsrecht en Gezondheidszorg Jurisprudentie. De arts blijft bevoegd om zijn beroep uit te oefenen.

In opspraak
De geriater raakte twee jaar geleden in opspraak. De geestelijke gezondheidszorginstelling besloot naar aanleiding van de klachten van diverse familieleden van cliënten op een ouderenafdeling maatregelen te nemen. De geriater werd daarbij op non-actief gesteld, ook vanwege het feit dat hij verzwegen had dat er inmiddels een tuchtzaak tegen hem liep.

Eerder dit jaar heeft Vincent van Gogh besloten om 'na uitvoerig en goed overleg' afscheid te nemen te van de geriater. Of hij ander werk heeft, is niet bekend.

Lees ook: Omstreden geriater weg bij Vincent van Gogh

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Arts en verpleegkundige op vingers getikt na dood patiënte
Vincent van Gogh sluit kliniek in Weert
Geriater GGZ-instelling Van Gogh Venray verzweeg tuchtzaak
Verwarde Venrayse mensen niet langer in cel
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen