Overslaan en naar de inhoud gaan

TTV Heerlen vervolgt strijd om ETTU-Cup in Tsjechië

Geplaatst opwoensdag 3 oktober 2018 - 20:59

De tafeltennissters van Lybrae Heerlen moeten voor de tweede ronde van de ETTU-Cup naar Muravsky Krumlova in het uiterste oosten van Tsjechië.

Dat is bepaald niet de eerste keuze van de club. Dat zegt René Daniels, secretaris van de Heerlense club, tegen L1. Afgelopen weekend plaatste het team zich in het Deense Hillerød voor het vervolg van dit prestigieuze Europese toernooi.

Dik onderaan
"Wij hadden gehoopt op Spanje of Luxemburg. Tsjechië stond dik onderaan. Ook sportief gezien hadden wij in de andere pools wat makkelijkere tegenstanders." De Tsjechen als thuisploeg en Tigem Spor Klub uit Turkije zijn niet voor niets geplaatst in deze ronde. "Wij hebben de spelers een beetje geanalyseerd en die zijn te pakken. De eerste twee gaan door, maar het wordt wel pittig", aldus Daniels.

Stiekeme hoop
De club had als doelstelling minimaal een ronde te overleven, maar Daniels hoopt stiekem dat de vrouwen de derde ronde halen. Maar dan is het ook ver voorbij, want dan moeten de Heerlense tafeltennissters het opnemen tegen tegenstanders waartegen ze het vijf jaar geleden met topspeelsters Li Jiao en Li Jie het al moeilijk hadden.

In Spanje of Luxemburg zouden de tafeltennissters naar verwachting meer steun van supporters hebben gehad. "We gaan op 20 en 21 oktober naar Tsjechië en gaan er het beste van maken", zegt René Daniëls tot besluit.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen