Overslaan en naar de inhoud gaan

TTV Heerlen vervolgt strijd om ETTU-Cup in Tsjechië

Geplaatst opwoensdag 3 oktober 2018 - 20:59

De tafeltennissters van Lybrae Heerlen moeten voor de tweede ronde van de ETTU-Cup naar Muravsky Krumlova in het uiterste oosten van Tsjechië.

Dat is bepaald niet de eerste keuze van de club. Dat zegt René Daniels, secretaris van de Heerlense club, tegen L1. Afgelopen weekend plaatste het team zich in het Deense Hillerød voor het vervolg van dit prestigieuze Europese toernooi.

Dik onderaan
"Wij hadden gehoopt op Spanje of Luxemburg. Tsjechië stond dik onderaan. Ook sportief gezien hadden wij in de andere pools wat makkelijkere tegenstanders." De Tsjechen als thuisploeg en Tigem Spor Klub uit Turkije zijn niet voor niets geplaatst in deze ronde. "Wij hebben de spelers een beetje geanalyseerd en die zijn te pakken. De eerste twee gaan door, maar het wordt wel pittig", aldus Daniels.

Stiekeme hoop
De club had als doelstelling minimaal een ronde te overleven, maar Daniels hoopt stiekem dat de vrouwen de derde ronde halen. Maar dan is het ook ver voorbij, want dan moeten de Heerlense tafeltennissters het opnemen tegen tegenstanders waartegen ze het vijf jaar geleden met topspeelsters Li Jiao en Li Jie het al moeilijk hadden.

In Spanje of Luxemburg zouden de tafeltennissters naar verwachting meer steun van supporters hebben gehad. "We gaan op 20 en 21 oktober naar Tsjechië en gaan er het beste van maken", zegt René Daniëls tot besluit.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen