Overslaan en naar de inhoud gaan

TT Haler beleeft eerste lustrum

Geplaatst opvrijdag 19 juli 2019 - 6:22

De TT van Haler gaat vrijdag weer van start. Het evenement werd voor het eerst in 1938 gehouden, maar verdween door het oorlogsgeweld van de agenda.

In 2014 trokken Wim Baetsen en Huub Custers de stoute schoenen aan en organiseerden een proefje met oude motoren en auto’s. Dat sloeg zó aan dat ze het motorevenement in Haler in 2015 nieuw leven inbliezen. De TT van Haler beleeft nu zijn vijfde editie.

1972 of ouder
Wie aan supersnelle motoren denkt, komt echter bedrogen uit. Aan de TT van Haler mogen alleen motoren deelnemen met het bouwjaar 1972 of ouder.

Circuit
Het circuit was voor de oorlog ruim 9 kilometer lang en liep door Ell, Hunsel en Haler. Het wegcircuit ligt ook nu in het buitengebied, maar is met 1,6 km aanmerkelijk korter. Bij de TT van Haler gaat het niet om pure snelheid, maar wint degene die in een manche van een kwartier de meest gelijkmatige rondetijden rijdt.

Twee uur van Haler
Naast een parade van oldtimer motoren en oude voertuigen over het oorspronkelijke circuit gaan zaterdagavond ook zo’n vijfentwintig teams in de 'Twee uur van Haler' van start. Elk team bestaat uit twee coureurs op een oldtimer. Zij moeten tijdens de race in totaal zes keer wisselen en worden ondersteund door een mecanicien. Zij moeten minimaal één keer de pitstraat in om brandstof te tanken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen