Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Trucker verrast: vluchtelingen verstopt in vrachtwagen

Geplaatst opvrijdag 20 juli 2018 - 16:58

Acht vluchtelingen die verstopt zaten in een laadruimte van een vrachtwagen, zijn vrijdagmorgen in Guttecoven gepakt.

De politie hield samen met de Koninklijke Marechaussee de verstekelingen aan in de omgeving van een tankstation aan de A2 bij Born.

Zeil opengesneden
De chauffeur hoorde geluiden vanuit de laadruimte. Hij stopte vervolgens bij het tankstation om poolshoogte te gaan nemen. De trucker zag toen hoe iemand van binnenuit het zeil van zijn laadruimte opensneed, uit de vrachtwagen sprong en het hazenpad koos.

Maisveld
Iemand die dat zag gebeuren belde meteen de politie. Op dat moment vluchtten nog meer mensen uit de laadruimte; ze liepen een nabijgelegen maisveld in.

Aanhouding
De politie ging samen met de Koninklijke Marechaussee op zoek naar ze en binnen een uur konden ze acht Somalische en Eritrese mannen en vrouwen in Guttecoven aanhouden.

Ze zijn overgebracht naar Ter Apel waar het reguliere registratieproces voor vluchtelingen wordt opgestart.

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen