Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Trucker verrast: vluchtelingen verstopt in vrachtwagen

Geplaatst opvrijdag 20 juli 2018 - 16:58

Acht vluchtelingen die verstopt zaten in een laadruimte van een vrachtwagen, zijn vrijdagmorgen in Guttecoven gepakt.

De politie hield samen met de Koninklijke Marechaussee de verstekelingen aan in de omgeving van een tankstation aan de A2 bij Born.

Zeil opengesneden
De chauffeur hoorde geluiden vanuit de laadruimte. Hij stopte vervolgens bij het tankstation om poolshoogte te gaan nemen. De trucker zag toen hoe iemand van binnenuit het zeil van zijn laadruimte opensneed, uit de vrachtwagen sprong en het hazenpad koos.

Maisveld
Iemand die dat zag gebeuren belde meteen de politie. Op dat moment vluchtten nog meer mensen uit de laadruimte; ze liepen een nabijgelegen maisveld in.

Aanhouding
De politie ging samen met de Koninklijke Marechaussee op zoek naar ze en binnen een uur konden ze acht Somalische en Eritrese mannen en vrouwen in Guttecoven aanhouden.

Ze zijn overgebracht naar Ter Apel waar het reguliere registratieproces voor vluchtelingen wordt opgestart.

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen