Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Trucker verrast: vluchtelingen verstopt in vrachtwagen

Geplaatst opvrijdag 20 juli 2018 - 16:58

Acht vluchtelingen die verstopt zaten in een laadruimte van een vrachtwagen, zijn vrijdagmorgen in Guttecoven gepakt.

De politie hield samen met de Koninklijke Marechaussee de verstekelingen aan in de omgeving van een tankstation aan de A2 bij Born.

Zeil opengesneden
De chauffeur hoorde geluiden vanuit de laadruimte. Hij stopte vervolgens bij het tankstation om poolshoogte te gaan nemen. De trucker zag toen hoe iemand van binnenuit het zeil van zijn laadruimte opensneed, uit de vrachtwagen sprong en het hazenpad koos.

Maisveld
Iemand die dat zag gebeuren belde meteen de politie. Op dat moment vluchtten nog meer mensen uit de laadruimte; ze liepen een nabijgelegen maisveld in.

Aanhouding
De politie ging samen met de Koninklijke Marechaussee op zoek naar ze en binnen een uur konden ze acht Somalische en Eritrese mannen en vrouwen in Guttecoven aanhouden.

Ze zijn overgebracht naar Ter Apel waar het reguliere registratieproces voor vluchtelingen wordt opgestart.

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen