Overslaan en naar de inhoud gaan

Trucker rijdt naar Spanje over lege snelwegen: 'Heel bizar'

Geplaatst opvrijdag 10 april 2020 - 19:52

"De Boulevard Périphérique van Parijs is normaal een wespennest, maar nu was ik er snel doorheen. Dat gebeurt nooit, zelfs niet 's nachts", zegt internationaal chauffeur Arno ter Beke uit Geleen.

Ter Beke is al 29 jaar vrachtwagenchauffeur en heeft het nog nooit zo rustig meegemaakt als afgelopen weekend. Onderweg naar Spanje komt hij alleen collega-chauffeurs tegen, verder bijna niemand. "Het is wel heel bizar om dit mee te maken."

'Mensen zijn banger voor mij'
Ter Beke reed met een lading medicijnen naar een dorpje in de buurt van Barcelona. In Spanje zitten mensen verplicht thuis, omdat het coronavirus snel om zich heen grijpt. De Geleendenaar is niet bang voor besmetting. "Afstand houden gaat heel goed. Want mensen zijn banger voor mij dan ik voor hen."

Video: L1

Extra water en magnetronmaaltijden mee
Voor de veiligheid heeft Ter Beke desinfecterende handgel, handschoenen en mondkapjes meegenomen. Daarnaast heeft hij extra water en magnetronmaaltijden en blikjes eten bij zich, voor de zekerheid. In Frankrijk kan hij terecht bij restaurants met een afhaalloket en daar kan hij ook nog een frisse douche nemen. Maar in Spanje is alles gesloten. "Twee weken geleden reed ik op en neer naar Madrid en moest ik dus een paar nachten in Spanje blijven. Het is niet fijn als je niet even kunt douchen onderweg."

Minder leuk, maar wel doorrijden
Ter Beke houdt van zijn beroep, maar in deze coronatijd geniet hij er een stuk minder van. "Een bakje koffie met collega's, een praatje in een restaurant of een gesprek met een klant in Spanje is er nu niet bij. Maar ik kan wel lekker doorrijden."

Inmiddels is Ter Beke weer thuis, in Geleen, en waarschijnlijk rijdt hij Tweede Paasdag weer weg. De bestemming? Die is nog onbekend.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen