Overslaan en naar de inhoud gaan

Trucker rijdt naar Spanje over lege snelwegen: 'Heel bizar'

Geplaatst opvrijdag 10 april 2020 - 19:52

"De Boulevard Périphérique van Parijs is normaal een wespennest, maar nu was ik er snel doorheen. Dat gebeurt nooit, zelfs niet 's nachts", zegt internationaal chauffeur Arno ter Beke uit Geleen.

Ter Beke is al 29 jaar vrachtwagenchauffeur en heeft het nog nooit zo rustig meegemaakt als afgelopen weekend. Onderweg naar Spanje komt hij alleen collega-chauffeurs tegen, verder bijna niemand. "Het is wel heel bizar om dit mee te maken."

'Mensen zijn banger voor mij'
Ter Beke reed met een lading medicijnen naar een dorpje in de buurt van Barcelona. In Spanje zitten mensen verplicht thuis, omdat het coronavirus snel om zich heen grijpt. De Geleendenaar is niet bang voor besmetting. "Afstand houden gaat heel goed. Want mensen zijn banger voor mij dan ik voor hen."

Video: L1

Extra water en magnetronmaaltijden mee
Voor de veiligheid heeft Ter Beke desinfecterende handgel, handschoenen en mondkapjes meegenomen. Daarnaast heeft hij extra water en magnetronmaaltijden en blikjes eten bij zich, voor de zekerheid. In Frankrijk kan hij terecht bij restaurants met een afhaalloket en daar kan hij ook nog een frisse douche nemen. Maar in Spanje is alles gesloten. "Twee weken geleden reed ik op en neer naar Madrid en moest ik dus een paar nachten in Spanje blijven. Het is niet fijn als je niet even kunt douchen onderweg."

Minder leuk, maar wel doorrijden
Ter Beke houdt van zijn beroep, maar in deze coronatijd geniet hij er een stuk minder van. "Een bakje koffie met collega's, een praatje in een restaurant of een gesprek met een klant in Spanje is er nu niet bij. Maar ik kan wel lekker doorrijden."

Inmiddels is Ter Beke weer thuis, in Geleen, en waarschijnlijk rijdt hij Tweede Paasdag weer weg. De bestemming? Die is nog onbekend.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen