Overslaan en naar de inhoud gaan

Trucker dodelijk ongeval Haelen moet half jaar cel in

Geplaatst opmaandag 9 september 2019 - 14:57

De trucker die in juni 2018 betrokken was bij een dodelijk verkeersongeval in Haelen is veroordeeld tot een celstraf van zes maanden.

Die straf heeft de rechter hem maandag opgelegd. Bij het ongeval kwam een man uit Grathem om het leven.

Klem
In Haelen botsten op 13 juni meerdere auto's en vrachtwagens tegen elkaar. Dat gebeurde op de Napoleonsweg, op de N273. In totaal waren vier personenauto's en twee vrachtwagens betrokken bij het ongeluk. Een 42-jarige automobilist overleefde de botsing niet. Hij kwam met zijn voertuig klem te zitten tussen twee vrachtwagens.

Lees ook: Half jaar cel geëist voor trucker na dodelijk ongeval Haelen

Onoplettend

Volgens de rechter heeft trucker Alex T. uit Maasmechelen onoplettend gereden en is het ongeluk aan hem te wijten. Behalve de celstraf, mag hij ook een jaar niet achter het stuur zitten.

De 34-jarige Belg hoorde twee weken geleden ook al een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden tegen zich eisen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen