Overslaan en naar de inhoud gaan

Truck verliest milieugevaarlijk poeder op A2

Geplaatst opdonderdag 18 februari 2021 - 14:52

Een vrachtwagenchauffeur heeft donderdag op de A2 in de richting van Maastricht een milieugevaarlijke stof verloren. Uit voorzorg werd de afrit bij Maasbracht afgesloten.

De brandweer werd rond 11:20 uur opgeroepen voor het incident.

Wit poeder
Een achterliggende automobilist zag dat de truck wit poeder verloor en schakelde de politie in. De vrachtwagenchauffeur werd van de snelweg geplukt en parkeerde zijn voertuig langs de afrit bij Maasbracht.

Halve kilo
Volgens een brandweerwoordvoerder ging het om zinkoxide. Dat wordt onder meer gebruikt in rubber, keramiek en cosmetica. Ook wordt het ingezet als coating op papier. Veel heeft de trucker niet verloren. Het ging om zo'n 0,5 kilo.

Waarschijnlijk was het voertuig niet goed afgesloten waardoor de poeder door de lucht dwarrelde. "Maar dat kan natuurlijk ook bij het laden of lossen zijn gebeurd", aldus de woordvoerder.

Boete
De afrit werd korte tijd afgesloten, omdat het om een milieugevaarlijke stof ging. De chauffeur heeft uiteindelijk een proces-verbaal gekregen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen